Voor docenten

Kinderen zijn een groot deel van de week op school. School kan daarom een belangrijke rol spelen in het bijbrengen en bevorderen van een gezonde leefstijl voor kinderen.

Docenten kunnen de stuwende kracht zijn in het eigen maken van een gezonde leefstijl, het aanzetten tot voldoende bewegen en het voorkomen van overgewicht waarbij rekenen en taal hand in hand gaan met bewegen en de weet over eten. Deze combinatie zorgt er voor dat kinderen lekker in hun vel zitten en beter in staat zijn te leren en te concentreren.

Zonder al te veel aparte zorg kan school bijdragen een kind met overgewicht het zelfvertrouwen te laten hervinden en te groeien naar een gezond gewicht.

Onze ervaring sinds 1999 met kinderen en ouders samen met de kennis over eten en bewegen heeft bewezen dat kleine aanpassingen grote positieve gevolgen kan veroorzaken. 

  • Hoe pas je deze kleine aanpassingen toe op school?
  • Hoe betrek je niet gemotiveerde ouders en kinderen tot een gezondere leefstijl zonder eindeloze gesprekken? 
  • Hoe hip en trendy kunnen we de gezonde leefstijl laten zijn onder de leerlingen?
  • Hoe dichtbij is de rolmodel voor een gezonde leefstijl?

De 1 daagse opleiding Kind & Leefstijl op School voor Docenten biedt de handvatten om bijna vanzelfsprekend, zonder project of tijd rovende inzet de neuzen van docenten, kinderen en ouders dezelfde kant op te zetten. Ten goede van een aanzienlijk betere leefstijl op school waardoor kinderen lekkerder in hun vel zitten en de school zich gezond onderscheidt.

 

Kosten

De kosten voor de opleiding Kind & Leefstijl op School voor Docenten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers/docenten. Informatie hierover kunt u hier opvragen.